Grondstoffenexporteurs als Australië en Indonesië zullen dit ondervinden, al kunnen Aziatische leveranciers van elektronica en andere consumentengoederen mogelijk profiteren van groeiende binnenlandse vraag in China.

PIMCO denkt dat het hyperactieve monetaire verruimingsbeleid van de Japanse centrale bank op de korte termijn tot een verder economisch herstel zal leiden.

Duurzaam herstel hangt af van de invoering van structurele hervormingen, maar gezien de gevestigde politieke belangen is het onwaarschijnlijk dat dergelijke hervormingen ver zullen reiken.

Grondstoffenexporteurs als Australië en Indonesië zullen dit ondervinden, al kunnen Aziatische leveranciers van elektronica en andere consumentengoederen mogelijk profiteren van groeiende binnenlandse vraag in China. PIMCO denkt dat het hyperactieve monetaire verruimingsbeleid van de Japanse centrale bank op de korte termijn tot een verder economisch herstel zal leiden. Duurzaam herstel hangt af van de invoering van structurele hervormingen, maar gezien de gevestigde politieke belangen is het onwaarschijnlijk dat dergelijke hervormingen ver zullen reiken.