Klanten hebben moeite om voldoende geld te vinden om de medische Philips-producten te kopen. Consumer Lifestyle is erg zwak in het eerste kwartaal, maar Philips merkt wel dat het aantal orders begint te stabiliseren.

De prijserosie van televisies is ook aan het afnemen. De lichtdivisie is zwak, vooral door de afgenomen vraag uit de sectoren Autoindustrie en Bouw.

Philips verwacht voor deze divisie een herstel eind dit jaar door overheidsingrijpen in de economie. Al met al, Philips heeft een zwakke eerste kwartaal in het vooruitzicht, maar verwacht daarna stabilisatie.

De markt houdt volgens ABN Amro al rekening met de negatieve verwachtingen van het bedrijf. De bank blijft bij een neutraal advies.

Klanten hebben moeite om voldoende geld te vinden om de medische Philips-producten te kopen. Consumer Lifestyle is erg zwak in het eerste kwartaal, maar Philips merkt wel dat het aantal orders begint te stabiliseren. De prijserosie van televisies is ook aan het afnemen. De lichtdivisie is zwak, vooral door de afgenomen vraag uit de sectoren Autoindustrie en Bouw. Philips verwacht voor deze divisie een herstel eind dit jaar door overheidsingrijpen in de economie. Al met al, Philips heeft een zwakke eerste kwartaal in het vooruitzicht, maar verwacht daarna stabilisatie. De markt houdt volgens ABN Amro al rekening met de negatieve verwachtingen van het bedrijf. De bank blijft bij een neutraal advies.