Het berekenen van de waarde van die bescherming is een onmogelijke zaak. Volgens Karabell valt daarom ook onmogelijk te berekenen wat de echte waarde van het goud is. Karabell waagt zich daar zelfs niet aan en is van mening dat andere analisten maar een natte vinger in de lucht steken wanneer ze een waarde op de goudprijs pogen te plakken.

Hij weet wel dat de Amerikaanse centrale bank zodra ze met taperen begint geleidelijk aan dollars uit het systeem zal halen. Daardoor wordt de noodzaak aan een veilige vluchthaven steeds kleiner, met als gevolg dat de goudprijs verder onder druk kan komen te staan.

Het berekenen van de waarde van die bescherming is een onmogelijke zaak. Volgens Karabell valt daarom ook onmogelijk te berekenen wat de echte waarde van het goud is. Karabell waagt zich daar zelfs niet aan en is van mening dat andere analisten maar een natte vinger in de lucht steken wanneer ze een waarde op de goudprijs pogen te plakken. Hij weet wel dat de Amerikaanse centrale bank zodra ze met taperen begint geleidelijk aan dollars uit het systeem zal halen. Daardoor wordt de noodzaak aan een veilige vluchthaven steeds kleiner, met als gevolg dat de goudprijs verder onder druk kan komen te staan.