Minder Amerikanen hebben weliswaar achterstand bij de betaling van hun woonkrediet, maar het aantal foreclosures neemt volgens de cijfers verstrekt door de Mortgage Bankers Association toch toe.

In december was 8,20% van de huiseigenaars minstens één betaling op hun woonkrediet achter. Een maand voordien was dat nog 9,10%, zodat er van een lichte verbetering mag worden gesproken.

Het aantal huizen dat in een foreclosure-procedure is verwikkeld, steeg anderzijds van 4,40% naar 4,60%. Daarmee werd een nieuwe historische piek beriekt. Dit jaar zou het aantal foreclosures pieken 5 miljoen.

Minder Amerikanen hebben weliswaar achterstand bij de betaling van hun woonkrediet, maar het aantal foreclosures neemt volgens de cijfers verstrekt door de Mortgage Bankers Association toch toe. In december was 8,20% van de huiseigenaars minstens één betaling op hun woonkrediet achter. Een maand voordien was dat nog 9,10%, zodat er van een lichte verbetering mag worden gesproken. Het aantal huizen dat in een foreclosure-procedure is verwikkeld, steeg anderzijds van 4,40% naar 4,60%. Daarmee werd een nieuwe historische piek beriekt. Dit jaar zou het aantal foreclosures pieken 5 miljoen.