Het aantal aanvragen daalde met 42.000 tot 346.000 in de week die eindigt op 6 april. De afname was groter dan een week eerder, die seizoensinvloeden kende door de Paasvakantie.

Het Ministerie van Werkgelegenheid zag niets ongebruikelijks in het cijfer, dat in het verleden vaak schommelingen liet zien rond vakantieperiodes.

ABN Amro denkt dat het vierweekse gemiddelde een betere indicatie geeft. Dat cijfer liet een stijging zien met 3.000 tot 358.000 aanvragen.

Daarmee laat het gemiddelde een lichte opwaartse trend zien, een implicatie van iets minder vraag op de arbeidsmarkt. Het cijfer laat ook zien dat het eerder bekend gemaakt banencijfer in maart een te negatief beeld heeft geschetst.

Over een lange periode is er een sterke correlatie tussen het aantal aanvragen voor een werkloosheidsuitkering en banengroei. Het vierweekse gemiddelde laat een consistente trend zien met een toename van 150.000 tot 175.000 banen.

Het aantal aanvragen daalde met 42.000 tot 346.000 in de week die eindigt op 6 april. De afname was groter dan een week eerder, die seizoensinvloeden kende door de Paasvakantie. Het Ministerie van Werkgelegenheid zag niets ongebruikelijks in het cijfer, dat in het verleden vaak schommelingen liet zien rond vakantieperiodes. ABN Amro denkt dat het vierweekse gemiddelde een betere indicatie geeft. Dat cijfer liet een stijging zien met 3.000 tot 358.000 aanvragen. Daarmee laat het gemiddelde een lichte opwaartse trend zien, een implicatie van iets minder vraag op de arbeidsmarkt. Het cijfer laat ook zien dat het eerder bekend gemaakt banencijfer in maart een te negatief beeld heeft geschetst. Over een lange periode is er een sterke correlatie tussen het aantal aanvragen voor een werkloosheidsuitkering en banengroei. Het vierweekse gemiddelde laat een consistente trend zien met een toename van 150.000 tot 175.000 banen.