Door de lage vergoeding op spaarboekjes zoeken veel mensen naar alternatieven. Je kunt je eigen geld beleggen of een financieel adviseur inschakelen. Enkele tips.

De respons op de watersnood in Wallonië schoot tekort. De capaciteit van een systeem om te herstellen van een schok kun je versterken door te werken aan vier eigenschappen, in het Engels afgekort als ABCD.

Sinds juni ben ik een van de vele generatiegenoten die besloten hebben het thuisland te verlaten. Het afgelopen jaar werd duidelijk dat sommige jobs perfect online beoefend kunnen worden. En dus heb ik mijn rugzak ingepakt om de komende jaren rond de wereld te reizen. Na een coronajaar wil ik meer dan ooit genieten van alles wat deze planeet te bieden heeft.

'Wie met gemeenschapsgeld werkt, moet bereid zijn verantwoording af te leggen. Een methode om niet-financieel rendement te meten is de social return of investment (SROI). Al leert een vergelijking dat de ene organisatie kwistiger waarde toekent aan de baten voor de maatschappij dan de andere.'

Belgische beleggers moeten bij het invullen van hun belastingbrief rekening houden met hun beleggingsportefeuille. Voor jonge beleggers lijkt fiscaliteit vaak een ver-van-mijn-bedshow. Met enkele aftrekposten kunt u evenwel een mooi voordeel doen.