Voor organisaties is de toegang tot talent belangrijker geworden dan de toegang tot kapitaal. Zonder talent verliezen ook kapitaalkrachtige organisaties hun kracht. En dat talent voelt zich opgejaagd wild op die krappe arbeidsmarkt.

Ophef, reuring en consternatie, Stad Gent wil dat de helft van de eetkramen tijdens de Gentse Feesten een volledig vegetarisch aanbod heeft. De nekslag voor onze felbevochten vrijheid? Of mag een overheid zo ingrijpen in ons leven?

De meeste Vlamingen kennen enkel de klassieke hypotheeklening, maar dat is niet de enige manier om vastgoed te verwerven. Een lombardkrediet is veel goedkoper, maar je moet er wel al een vermogen voor hebben bijeengespaard.

Wat als medewerkers thuis niet productief werken? Dat is de vrees die ik het laatste jaar vaak hoorde. Maar weinig organisaties stellen zich al de volgende vragen: wat als medewerkers elke dag beginnen met hun mails te lezen? Wat als ze collega's voortdurend willen helpen? Of wat als medewerkers allemaal naar hun landschapsbureau terugkeren?

Door de lage vergoeding op spaarboekjes zoeken veel mensen naar alternatieven. Je kunt je eigen geld beleggen of een financieel adviseur inschakelen. Enkele tips.

De respons op de watersnood in Wallonië schoot tekort. De capaciteit van een systeem om te herstellen van een schok kun je versterken door te werken aan vier eigenschappen, in het Engels afgekort als ABCD.

Sinds juni ben ik een van de vele generatiegenoten die besloten hebben het thuisland te verlaten. Het afgelopen jaar werd duidelijk dat sommige jobs perfect online beoefend kunnen worden. En dus heb ik mijn rugzak ingepakt om de komende jaren rond de wereld te reizen. Na een coronajaar wil ik meer dan ooit genieten van alles wat deze planeet te bieden heeft.