Ook wil bijna 60% van de miljonairs bij leven al zo veel mogelijk aan de volgende generatie schenken. Toch heeft maar één op de vijf miljonairs een uitvoerig financieel plan opgesteld.

In duurzaam consumptiegedrag is de miljonair niet wezenlijk anders dan de gemiddelde Nederlander. Wel is de miljonair vaker maatschappelijk actief.

Zo is bijvoorbeeld de helft van de miljonairs actief (geweest) als bestuurslid van een non-profit instelling, vergeleken met een kwart voor totaal Nederland. Ook zijn ze vaker betrokken bij vrijwilligerswerk en vaker politiek actief.

Duurzaam beleggen en sparen zitten niet in de lift: 9% van de miljonairs is in vergelijking met een jaar geleden een groter deel duurzaam gaan beleggen of sparen, terwijl 10% juist een kleiner deel duurzaam onderbrengt.

Deze tweedeling komt ook naar voren in de mate waarin miljonairs waarde hechten aan duurzaam beleggen: 45% zegt dit van (groot) belang te vinden, 41% vindt dat veel minder of niet/nauwelijks van belang. Geven aan goede doelen maakt gelukkiger, zegt 34% van de miljonairs en een kwart van heel Nederland.

Ruim 10% van de miljonairs is van plan om bij leven of na overlijden een groot deel van het vermogen aan goede doelen te schenken.

Bij een terugtredende overheid is het niet vanzelfsprekend dat

miljonairs de rol van de overheid als subsidiënt overnemen.

Sociaal-maatschappelijke initiatieven kunnen echter op iets meer sympathie rekenen dan culturele instellingen: een derde van de miljonairs is bereid sociaal-maatschappelijke initiatieven te ondersteunen als de overheid zich terugtrekt, bij culturele instellingen is deze bereidheid bij 20% van de miljonairs aanwezig.

Ook wil bijna 60% van de miljonairs bij leven al zo veel mogelijk aan de volgende generatie schenken. Toch heeft maar één op de vijf miljonairs een uitvoerig financieel plan opgesteld. In duurzaam consumptiegedrag is de miljonair niet wezenlijk anders dan de gemiddelde Nederlander. Wel is de miljonair vaker maatschappelijk actief. Zo is bijvoorbeeld de helft van de miljonairs actief (geweest) als bestuurslid van een non-profit instelling, vergeleken met een kwart voor totaal Nederland. Ook zijn ze vaker betrokken bij vrijwilligerswerk en vaker politiek actief. Duurzaam beleggen en sparen zitten niet in de lift: 9% van de miljonairs is in vergelijking met een jaar geleden een groter deel duurzaam gaan beleggen of sparen, terwijl 10% juist een kleiner deel duurzaam onderbrengt. Deze tweedeling komt ook naar voren in de mate waarin miljonairs waarde hechten aan duurzaam beleggen: 45% zegt dit van (groot) belang te vinden, 41% vindt dat veel minder of niet/nauwelijks van belang. Geven aan goede doelen maakt gelukkiger, zegt 34% van de miljonairs en een kwart van heel Nederland. Ruim 10% van de miljonairs is van plan om bij leven of na overlijden een groot deel van het vermogen aan goede doelen te schenken. Bij een terugtredende overheid is het niet vanzelfsprekend dat miljonairs de rol van de overheid als subsidiënt overnemen. Sociaal-maatschappelijke initiatieven kunnen echter op iets meer sympathie rekenen dan culturele instellingen: een derde van de miljonairs is bereid sociaal-maatschappelijke initiatieven te ondersteunen als de overheid zich terugtrekt, bij culturele instellingen is deze bereidheid bij 20% van de miljonairs aanwezig.