De sociale stabiliteit zou voorlopig dan ook geen gevaar lopen. Het probleem is echter dat de samenstelling van de werklozenpopulatie is veranderd. Als gevolg van de boom in de bouwsector zijn miljoenen ongeschoolde arbeiders het land binnengekomen.

Over een periode van negen jaar steeg de bevolking met zeven miljoen eenheden. Het einde van de boom op de vastgoedmarkt heeft echter geleid tot het verlies van acht miljoen jobs, waardoor veel immigranten zonder job zijn gevallen.

In de komende vier tot vijf jaar zal de Spaanse bevolking met enkele miljoenen dalen, hoofdzakelijk als gevolg van het vertrek van de werkloze immigranten.

De sociale stabiliteit zou voorlopig dan ook geen gevaar lopen. Het probleem is echter dat de samenstelling van de werklozenpopulatie is veranderd. Als gevolg van de boom in de bouwsector zijn miljoenen ongeschoolde arbeiders het land binnengekomen. Over een periode van negen jaar steeg de bevolking met zeven miljoen eenheden. Het einde van de boom op de vastgoedmarkt heeft echter geleid tot het verlies van acht miljoen jobs, waardoor veel immigranten zonder job zijn gevallen. In de komende vier tot vijf jaar zal de Spaanse bevolking met enkele miljoenen dalen, hoofdzakelijk als gevolg van het vertrek van de werkloze immigranten.