Miljarden mensen zullen van honger sterven, want de aarde zou maar de capaciteit hebben om 1,50 miljard mensen een leefwaardig bestaan te garanderen. Momenteel zijn er dat naar schatting 7 miljard en stevenen in dit tempo af op 10 tot 12 miljard mensen.

De boodschap die Grantham brengt, is niet zo vrolijk. De meesten onder ons zullen namelijk van honger sterven. De reden voor zijn voorspelling is eerder verrassend: een gebrek aan fosfor.

Fosfor is onmisbaar om voedsel te telen en binnenkort hebben we de grenzen bereikt van de hoeveelheid fosfor die ter beschikking is. Voor de huidige generatie is er toch één troost: het fosfortekort zal zich slechts binnen enkele decennia manifesteren.

Miljarden mensen zullen van honger sterven, want de aarde zou maar de capaciteit hebben om 1,50 miljard mensen een leefwaardig bestaan te garanderen. Momenteel zijn er dat naar schatting 7 miljard en stevenen in dit tempo af op 10 tot 12 miljard mensen. De boodschap die Grantham brengt, is niet zo vrolijk. De meesten onder ons zullen namelijk van honger sterven. De reden voor zijn voorspelling is eerder verrassend: een gebrek aan fosfor. Fosfor is onmisbaar om voedsel te telen en binnenkort hebben we de grenzen bereikt van de hoeveelheid fosfor die ter beschikking is. Voor de huidige generatie is er toch één troost: het fosfortekort zal zich slechts binnen enkele decennia manifesteren.