Garner verwijst daarbij naar een aantal historische gebeurtenissen uit het verleden. Het ingrijpen in Libië twee jaar geleden deed de prijs voor een vat ruwe olie meteen met 10% dalen. Nog langer geleden lag de Amerikaanse inval in Irak aan de basis van een correctie met 15%.

De verklaring hiervoor is volgens Garney heel eenvoudig. De oliemarkt heeft de gewoonte te anticiperen op gebeurtenissen, niet om er achteraan te hollen. Volgens deze technische analiste geeft de charts aan dat ook ditmaal hetzelfde patroon zich zal herhalen.

Garner verwijst daarbij naar een aantal historische gebeurtenissen uit het verleden. Het ingrijpen in Libië twee jaar geleden deed de prijs voor een vat ruwe olie meteen met 10% dalen. Nog langer geleden lag de Amerikaanse inval in Irak aan de basis van een correctie met 15%. De verklaring hiervoor is volgens Garney heel eenvoudig. De oliemarkt heeft de gewoonte te anticiperen op gebeurtenissen, niet om er achteraan te hollen. Volgens deze technische analiste geeft de charts aan dat ook ditmaal hetzelfde patroon zich zal herhalen.