Bovendien speelt ook nog steeds de factor Bahrein een rol. De werknemers van Bahrain Petroleum zijn in staking gegaan als protest tegen het bloedig neerslaan van de protesten in het land.

In de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange werd vanmorgen in Singapore 103,35 dollar voor een vat US crude betaald, of 2,28 dollar meer dan het slotniveau van afgelopen vrijdag.

Soozhana Choi, head Asian commodities research bij Deutsche Bank AG in Singapore, ziet de olieprijs verder stijgen. Hij vestigt in dat verband de aandacht op de evolutie van de Brent-prijs. Voor een vat van deze Noordzee-olie moest vanmorgen bijna 116 dollar worden betaald.

Bovendien speelt ook nog steeds de factor Bahrein een rol. De werknemers van Bahrain Petroleum zijn in staking gegaan als protest tegen het bloedig neerslaan van de protesten in het land. In de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange werd vanmorgen in Singapore 103,35 dollar voor een vat US crude betaald, of 2,28 dollar meer dan het slotniveau van afgelopen vrijdag. Soozhana Choi, head Asian commodities research bij Deutsche Bank AG in Singapore, ziet de olieprijs verder stijgen. Hij vestigt in dat verband de aandacht op de evolutie van de Brent-prijs. Voor een vat van deze Noordzee-olie moest vanmorgen bijna 116 dollar worden betaald.