Daarbij werden een aantal bijkomende afspraken gemaakt: Tessenderlo Chemie investeert 10 miljoen euro in een nieuw en milieuvriendelijker productieproces en zal de volgende 15 jaar voor 20 miljoen euro extra milieu-inspanningen doen.

Het bedrijf kiest duidelijk voor een duurzame benadering en verzekert daardoor de toekomst van haar drie fabrieken in West-Limburg.

Tessenderlo Group investeert 10 miljoen euro in de fabriek van Ham voor de overschakeling naar een nieuw productieprocédé.

Een pijp voor afvalwater naar de Demer wordt op die manier overbodig, terwijl er wel terug vis in de Laak en de Winterbeek komt.

Deze aanpassing van het productieproces verzekert zo de toekomst van de productie van Tessenderlo Chemie in haar West-Limburgse vestigingen in Ham en Tessenderlo.

De overschakeling heeft geen onmiddellijke impact op de tewerkstelling. Het bedrijf investeert in de volgende 15 jaar bovendien 20 miljoen euro in extra milieu-inspanningen.

Daarbij werden een aantal bijkomende afspraken gemaakt: Tessenderlo Chemie investeert 10 miljoen euro in een nieuw en milieuvriendelijker productieproces en zal de volgende 15 jaar voor 20 miljoen euro extra milieu-inspanningen doen. Het bedrijf kiest duidelijk voor een duurzame benadering en verzekert daardoor de toekomst van haar drie fabrieken in West-Limburg.Tessenderlo Group investeert 10 miljoen euro in de fabriek van Ham voor de overschakeling naar een nieuw productieprocédé. Een pijp voor afvalwater naar de Demer wordt op die manier overbodig, terwijl er wel terug vis in de Laak en de Winterbeek komt. Deze aanpassing van het productieproces verzekert zo de toekomst van de productie van Tessenderlo Chemie in haar West-Limburgse vestigingen in Ham en Tessenderlo. De overschakeling heeft geen onmiddellijke impact op de tewerkstelling. Het bedrijf investeert in de volgende 15 jaar bovendien 20 miljoen euro in extra milieu-inspanningen.