Rivieren zijn nog steeds stinkende riolen, ondanks programma's om het water te zuiveren. Ook de industriële vervuiling is in een aantal delen van het land een grote bron van zorgen.

China, de grootste vervuiler in de wereld, moet minstens 2% van het BBP spenderen om komaf te maken met 30 jaar van vervuiling op grote schaal. Die 2% stemt overeen met een bedrag van 680 miljard yuan.

He Ping, chairman in Washington van het International Fund for China's Environment, is van mening dat de milieusector een miljardenbusiness kan worden in China.

Ingrijpen is dringend noodzakelijk, want de milieuvervuiling begint steeds zwaardere gevolgen te hebben voor de landbouw, voor de gezondheidssector enzovoort.

Bedrijven als Beijing Originwater Technology Co. en Shenzhen Green Eco-manufacture Hi-tech Co. kunnen volgens Chen Junpeng, analist bij Donghai Securities Co. in Shanghai, profiteren van meer aandacht voor het milieu.

Rivieren zijn nog steeds stinkende riolen, ondanks programma's om het water te zuiveren. Ook de industriële vervuiling is in een aantal delen van het land een grote bron van zorgen. China, de grootste vervuiler in de wereld, moet minstens 2% van het BBP spenderen om komaf te maken met 30 jaar van vervuiling op grote schaal. Die 2% stemt overeen met een bedrag van 680 miljard yuan. He Ping, chairman in Washington van het International Fund for China's Environment, is van mening dat de milieusector een miljardenbusiness kan worden in China. Ingrijpen is dringend noodzakelijk, want de milieuvervuiling begint steeds zwaardere gevolgen te hebben voor de landbouw, voor de gezondheidssector enzovoort. Bedrijven als Beijing Originwater Technology Co. en Shenzhen Green Eco-manufacture Hi-tech Co. kunnen volgens Chen Junpeng, analist bij Donghai Securities Co. in Shanghai, profiteren van meer aandacht voor het milieu.