De Europese Commissie is volgens lobbygroep Eurofer nieuwe maatregelen aan het voorbereiden die vanaf 2012 gaan gelden. Die maatregelen hebben betrekking op bijna 100 miljard euro aan uitstootrechten.

Volgens Eurofer is het programma veel te ambitieus en gaat het de concurrentiepositie van de Europese bedrijven ondermijnen. Woordvoerder Axel Eggert van Eurofer is van mening dat het aantal toegekende uitstootrechten te klein is om de bedrijven concurrentieel te houden.

Eggert merkt op dat de Europese staalbedrijven al grote inspanningen hebben geleverd door de uitstoot van koolstofdioxide met 20% terug te dringen. Er wordt volgens de nieuwe maatregelen van de staalsector een te grote inspanning vereist, aldus Eggert.

De Europese Commissie is volgens lobbygroep Eurofer nieuwe maatregelen aan het voorbereiden die vanaf 2012 gaan gelden. Die maatregelen hebben betrekking op bijna 100 miljard euro aan uitstootrechten. Volgens Eurofer is het programma veel te ambitieus en gaat het de concurrentiepositie van de Europese bedrijven ondermijnen. Woordvoerder Axel Eggert van Eurofer is van mening dat het aantal toegekende uitstootrechten te klein is om de bedrijven concurrentieel te houden. Eggert merkt op dat de Europese staalbedrijven al grote inspanningen hebben geleverd door de uitstoot van koolstofdioxide met 20% terug te dringen. Er wordt volgens de nieuwe maatregelen van de staalsector een te grote inspanning vereist, aldus Eggert.