De Amerikanen wrijven zich echter in de handen, want hun economie is hoe dan ook gebaat bij een zwakkere munt. Mikt de FED op een fors lagere dollar? Alles wijst er op dat dit inderdaad het geval is. De Amerikaanse centrale bank wil wat de kredietverstrekking terugkeren naar een 'normale' situatie.

Dat betekent dat de kredietverstrekking opnieuw normale niveaus zou moeten bereiken. Om dat te bereiken zou de dollar flink van zijn waarde moeten verliezen, zelfs nog vanaf de huidige lage koersniveaus. De zwakke dollar zal echter de inflatie toelaten om opnieuw vaste voet aan de grond te krijgen. De FED speelt met andere woorden een gevaarlijk spelletje.

De Amerikanen wrijven zich echter in de handen, want hun economie is hoe dan ook gebaat bij een zwakkere munt. Mikt de FED op een fors lagere dollar? Alles wijst er op dat dit inderdaad het geval is. De Amerikaanse centrale bank wil wat de kredietverstrekking terugkeren naar een 'normale' situatie. Dat betekent dat de kredietverstrekking opnieuw normale niveaus zou moeten bereiken. Om dat te bereiken zou de dollar flink van zijn waarde moeten verliezen, zelfs nog vanaf de huidige lage koersniveaus. De zwakke dollar zal echter de inflatie toelaten om opnieuw vaste voet aan de grond te krijgen. De FED speelt met andere woorden een gevaarlijk spelletje.