De koffieserviceafdeling kan terugkijken op een gunstig eerste kwartaal. De positieve cijfers werden vooral waargemaakt door een zeer sterke maand maart bij bijna alle dochterondernemingen.

De koffieserviceafdeling kampt evenwel met stijgende koffieprijzen op de wereldmarkten wegens de stijging van de dollar en een tekort aan goede arabicakoffies.

Deze prijsstijgingen kunnen voorlopig niet worden doorgerekend, omdat er in de zeer concurrentiële koffie-omgeving weinig tot geen prijsbeweging zit. Het blijft de prioriteit om het marktaandeel te verdedigen.

Frans Michielsen, gedelegeerd bestuurder en CEO van Miko, geeft als toelichting: "Over ons eerste kwartaal zijn we tevreden. Wat we verder verwachten ? Zoals bij de meeste ondernemingen blijft het in de huidige economische omstandigheden moeilijk om verwachtingen te formuleren. De bewegingen in de grondstoffenprijzen zullen ongetwijfeld in ons nadeel werken. Maar het feit dat binnenkort de eerste steen van ons nieuw logistiek centrum wordt gelegd, toont toch aan dat wij blijven investeren en positief staan tegenover de toekomst."

De koffieserviceafdeling kan terugkijken op een gunstig eerste kwartaal. De positieve cijfers werden vooral waargemaakt door een zeer sterke maand maart bij bijna alle dochterondernemingen. De koffieserviceafdeling kampt evenwel met stijgende koffieprijzen op de wereldmarkten wegens de stijging van de dollar en een tekort aan goede arabicakoffies. Deze prijsstijgingen kunnen voorlopig niet worden doorgerekend, omdat er in de zeer concurrentiële koffie-omgeving weinig tot geen prijsbeweging zit. Het blijft de prioriteit om het marktaandeel te verdedigen. Frans Michielsen, gedelegeerd bestuurder en CEO van Miko, geeft als toelichting: "Over ons eerste kwartaal zijn we tevreden. Wat we verder verwachten ? Zoals bij de meeste ondernemingen blijft het in de huidige economische omstandigheden moeilijk om verwachtingen te formuleren. De bewegingen in de grondstoffenprijzen zullen ongetwijfeld in ons nadeel werken. Maar het feit dat binnenkort de eerste steen van ons nieuw logistiek centrum wordt gelegd, toont toch aan dat wij blijven investeren en positief staan tegenover de toekomst."