Ondanks de ongunstige economische omstandigheden, die de horeca sterk onder druk zetten, kende de omzet van de koffieserviceafdelling een toename met 2 %.

Zowel België als Frankrijk wist het bedrijf een positieve groei neer te leggen, voldoende om de omzetdaling in de UK te compenseren.

Het resultaat van de koffieserviceafdeling staat nochtans onder druk door de niet-aflatende zwakte van het Pond Sterling dat begin 2008 nog 0,73 stond t.o.v. de euro versus 0,96 begin 2009.

Niettegenstaande de gedaalde kunststofprijzen die vervolgens worden doorgerekend aan de klanten, kende ook de kunststofverpakkingsafdeling een omzetgroei.

De genoemde prijsdalingen gaan niet ten koste van de marge en van de rendabiliteit. Momenteel zijn er een aantal projecten dicht bij de fase van afsluiting.

Frans Michielsen, gedelegeerd bestuurder en CEO van Miko gaf de volgende toelichting: "Zoals bij de meeste ondernemingen is het in de huidige economische omstandigheden echt wel "koffiedik" kijken inzake de markteffecten die de volatiele economische indicatoren zullen hebben. In elk geval zijn wij nog matig tevreden over ons eerste kwartaal. De economische toestand zal ons niet beletten om nog grote klanten na te jagen. Getuige hiervan is het recent binnenhalen van het koffiecontract bij een grote Nederlandse vakantieparkengroep met onze duurzame Puro koffie."

Ondanks de ongunstige economische omstandigheden, die de horeca sterk onder druk zetten, kende de omzet van de koffieserviceafdelling een toename met 2 %. Zowel België als Frankrijk wist het bedrijf een positieve groei neer te leggen, voldoende om de omzetdaling in de UK te compenseren.Het resultaat van de koffieserviceafdeling staat nochtans onder druk door de niet-aflatende zwakte van het Pond Sterling dat begin 2008 nog 0,73 stond t.o.v. de euro versus 0,96 begin 2009. Niettegenstaande de gedaalde kunststofprijzen die vervolgens worden doorgerekend aan de klanten, kende ook de kunststofverpakkingsafdeling een omzetgroei. De genoemde prijsdalingen gaan niet ten koste van de marge en van de rendabiliteit. Momenteel zijn er een aantal projecten dicht bij de fase van afsluiting.Frans Michielsen, gedelegeerd bestuurder en CEO van Miko gaf de volgende toelichting: "Zoals bij de meeste ondernemingen is het in de huidige economische omstandigheden echt wel "koffiedik" kijken inzake de markteffecten die de volatiele economische indicatoren zullen hebben. In elk geval zijn wij nog matig tevreden over ons eerste kwartaal. De economische toestand zal ons niet beletten om nog grote klanten na te jagen. Getuige hiervan is het recent binnenhalen van het koffiecontract bij een grote Nederlandse vakantieparkengroep met onze duurzame Puro koffie."