Voorlopig is daar nog geen sprake, de crisis mag rustig verder woekeren. De gevolgen er van blijken bovendien ook buiten de eurozone voelbaar te zijn.

Mike Amey (PIMCO): "Het vooruitzicht van een Europese recessie, in combinatie met het strakke Britse begrotingsbeleid duidt op een uitdagend economische vooruitzicht voor het Verenigd Koninkrijk. Een zwakke eurozone betekent slechte vooruitzichten voor de export in een tijd waarin het V.K. probeert zijn economie in evenwicht te brengen door meer export. De Britse economie heeft grote vooruitgang geboekt bij het stabiliseren van het bancaire system, maar is nog niet in een positie om een systematische Europese crisis met meerdere defaults te kunnen weerstaan."

Voorlopig is daar nog geen sprake, de crisis mag rustig verder woekeren. De gevolgen er van blijken bovendien ook buiten de eurozone voelbaar te zijn. Mike Amey (PIMCO): "Het vooruitzicht van een Europese recessie, in combinatie met het strakke Britse begrotingsbeleid duidt op een uitdagend economische vooruitzicht voor het Verenigd Koninkrijk. Een zwakke eurozone betekent slechte vooruitzichten voor de export in een tijd waarin het V.K. probeert zijn economie in evenwicht te brengen door meer export. De Britse economie heeft grote vooruitgang geboekt bij het stabiliseren van het bancaire system, maar is nog niet in een positie om een systematische Europese crisis met meerdere defaults te kunnen weerstaan."