Ze noteren namelijk aan de hoogste multiples sinds 2004. De 32 mijnbouwaandelen die in de Standard & Poor's 500 Index zijn opgenomen, stegen sinds 30 juni gemiddeld met 10%.

Daardoor noteren ze nu aan een koers-winstverhouding van 17,40. Volgens Bloomberg is de sector daarmee de duurste van alle sectoren die op Wall Street noteren.

Aandelen variërend van Dow Chemical Co. tot Allegheny Technologies Inc hebben een duidelijke stijging achter de rug.. David Rosenberg, chief economist bij Gluskin Sheff & Associates Inc., adviseert om een grote boog om de sector heen te maken. Hij verwacht een forse correctie bij de mijnbouwaandelen.

Ze noteren namelijk aan de hoogste multiples sinds 2004. De 32 mijnbouwaandelen die in de Standard & Poor's 500 Index zijn opgenomen, stegen sinds 30 juni gemiddeld met 10%. Daardoor noteren ze nu aan een koers-winstverhouding van 17,40. Volgens Bloomberg is de sector daarmee de duurste van alle sectoren die op Wall Street noteren. Aandelen variërend van Dow Chemical Co. tot Allegheny Technologies Inc hebben een duidelijke stijging achter de rug.. David Rosenberg, chief economist bij Gluskin Sheff & Associates Inc., adviseert om een grote boog om de sector heen te maken. Hij verwacht een forse correctie bij de mijnbouwaandelen.