De aardverschuiving werd op tijd opgemerkt. Personeel en apparatuur kon op tijd in veiligheid worden gebracht en er vielen geen gewonden.

Tenminste één shovel en mogelijk een aantal vrachtwagens gingen verloren bij de instorting van de mijn. Minstens 20 vrachtwagens werden gespaard.

De ingestorte wand is niet in de buurt van andere reserves en tast de erts niet aan. Wel wordt door de aardverschuiving de toegang tot de mijn versperd.

Vrachtwagens worden nu een stuk verder van de mijn geladen, totdat een nieuwe toegangsweg aangelegd kan worden. Het is nog niet duidelijk wanneer het weer veilig zal zijn om de mijn te betreden.

Rio Tinto geeft zelf aan dat, zodra het sein veilig is ontvangen, de mijn direct weer in gebruik genomen kan worden. Verder is er nog een reserve van 80 miljoen ton van lage kwaliteit erts (0,28% koper), die theoretisch gezien verwerkt zou kunnen worden.

Na het nieuws daalde de koers 2,5%. Desondanks zijn de aandelen nog aanzienlijk ondergewaardeerd. ABN Amro blijft koper.

De aardverschuiving werd op tijd opgemerkt. Personeel en apparatuur kon op tijd in veiligheid worden gebracht en er vielen geen gewonden. Tenminste één shovel en mogelijk een aantal vrachtwagens gingen verloren bij de instorting van de mijn. Minstens 20 vrachtwagens werden gespaard. De ingestorte wand is niet in de buurt van andere reserves en tast de erts niet aan. Wel wordt door de aardverschuiving de toegang tot de mijn versperd. Vrachtwagens worden nu een stuk verder van de mijn geladen, totdat een nieuwe toegangsweg aangelegd kan worden. Het is nog niet duidelijk wanneer het weer veilig zal zijn om de mijn te betreden. Rio Tinto geeft zelf aan dat, zodra het sein veilig is ontvangen, de mijn direct weer in gebruik genomen kan worden. Verder is er nog een reserve van 80 miljoen ton van lage kwaliteit erts (0,28% koper), die theoretisch gezien verwerkt zou kunnen worden. Na het nieuws daalde de koers 2,5%. Desondanks zijn de aandelen nog aanzienlijk ondergewaardeerd. ABN Amro blijft koper.