Voorlopig lijkt die oplossing te werken, maar de kans is groot dat we in de toekomst gecontronteerd zullen worden met de negatieven neveneffecten van de gevoerde (te) ruime monetaire politiek. Die neveneffecten kunnen zich op verschillende manieren manifesteren.

Meeste centrale banken hebben gekke dingen gedaan

Andreas Höfert, Chief Economist Global Head Wealth Management Research bij UBS, adviseert om de valuta's te mijden van de central banken die gekke dingen hebben gedaan. Dat betekent dat de valuta's van de 5 grote landen in ieder geval gevaren met zich meebrengen.

Zowel de Amerikaanse dollar als de euro, de Japanse yen, het Britse pond en de Zwitserse frank dreigen 'gevaarlijke' munten te worden. Op hun manier hebben de centrale banken van deze landen telkens gekke dingen gedaan, iets wat zich in de toekomst lijkt te zullen wreken.

Voorlopig lijkt die oplossing te werken, maar de kans is groot dat we in de toekomst gecontronteerd zullen worden met de negatieven neveneffecten van de gevoerde (te) ruime monetaire politiek. Die neveneffecten kunnen zich op verschillende manieren manifesteren. Meeste centrale banken hebben gekke dingen gedaan Andreas Höfert, Chief Economist Global Head Wealth Management Research bij UBS, adviseert om de valuta's te mijden van de central banken die gekke dingen hebben gedaan. Dat betekent dat de valuta's van de 5 grote landen in ieder geval gevaren met zich meebrengen. Zowel de Amerikaanse dollar als de euro, de Japanse yen, het Britse pond en de Zwitserse frank dreigen 'gevaarlijke' munten te worden. Op hun manier hebben de centrale banken van deze landen telkens gekke dingen gedaan, iets wat zich in de toekomst lijkt te zullen wreken.