Maar het verdwijnen van de middenklasse is geen typisch Amerikaans fenomeen. Adviseur David Boyle van de Britse regering verklaarde in een interview met The Telegraph dat ook in het Verenigd Koninkrijk de middenklasse een bedreigde soort dreigt te worden.

De situatie dreigt zo ernstig te worden dat de Britten binnen afzienbare tijd geen eigenaar meer zullen zijn van de eigen woningen, om de simpele reden dat ze zich de aanschaf van een huis niet meer kunnen veroorloven. Hetzelfde staat overigens ook de rest van Europa te wachten.

Maar het verdwijnen van de middenklasse is geen typisch Amerikaans fenomeen. Adviseur David Boyle van de Britse regering verklaarde in een interview met The Telegraph dat ook in het Verenigd Koninkrijk de middenklasse een bedreigde soort dreigt te worden. De situatie dreigt zo ernstig te worden dat de Britten binnen afzienbare tijd geen eigenaar meer zullen zijn van de eigen woningen, om de simpele reden dat ze zich de aanschaf van een huis niet meer kunnen veroorloven. Hetzelfde staat overigens ook de rest van Europa te wachten.