De middenklasse groeit wereldwijd jaarlijks met 70 miljoen mensen aan, zo blijkt uit een studie uitgevoerd door McKinsey & Company. Het aandeel van die middenklasse zal tegen het einde van dit decennium verdubbeld zijn tot 40%.

Eén van de gevolgen van deze evolutie is dat de vraag naar grondstoffen aanhoudend hoog gaat blijven. Meer middenklasse betekent namelijk meer consumeren en dus logischerwijs meer grondstoffen.

De Canadese premier Stephen Harper is daarom van mening dat het niet langer opgaat om de stijging van de grondstoffen af te doen als een cyclische beweging die vroeg of laat gaat doodbloeden.

De middenklasse groeit wereldwijd jaarlijks met 70 miljoen mensen aan, zo blijkt uit een studie uitgevoerd door McKinsey & Company. Het aandeel van die middenklasse zal tegen het einde van dit decennium verdubbeld zijn tot 40%. Eén van de gevolgen van deze evolutie is dat de vraag naar grondstoffen aanhoudend hoog gaat blijven. Meer middenklasse betekent namelijk meer consumeren en dus logischerwijs meer grondstoffen. De Canadese premier Stephen Harper is daarom van mening dat het niet langer opgaat om de stijging van de grondstoffen af te doen als een cyclische beweging die vroeg of laat gaat doodbloeden.