Zoals historisch steeds het geval was, zet Egypte de toon voor de rest van de regio. Het Midden-Oosten kan nog voor maanden gedestabiliseerd blijven wanneer de protesten geen resultaten opleveren.

Ian Bremmer, president van Eurasia Group, is van mening dat het vertrek van Moebarak verregaande consequenties heeft voor de rest van de regio. Het grootste probleemgeval blijft Jemen.

Bremmer stelt anderzijds dat de problemen in Egypte niet van de baan zijn, er blijft een zekere mate van onzekerheid over het land hangen. Toch gelooft hij niet in een islamitische staat, want de Moslimbroeders zijn veel minder radicaal dan bijvoorbeeld Hamas.

Zoals historisch steeds het geval was, zet Egypte de toon voor de rest van de regio. Het Midden-Oosten kan nog voor maanden gedestabiliseerd blijven wanneer de protesten geen resultaten opleveren. Ian Bremmer, president van Eurasia Group, is van mening dat het vertrek van Moebarak verregaande consequenties heeft voor de rest van de regio. Het grootste probleemgeval blijft Jemen. Bremmer stelt anderzijds dat de problemen in Egypte niet van de baan zijn, er blijft een zekere mate van onzekerheid over het land hangen. Toch gelooft hij niet in een islamitische staat, want de Moslimbroeders zijn veel minder radicaal dan bijvoorbeeld Hamas.