Sectoren die van het Obama-plan het meest kunnen profiteren, grondstoffen, de bouwsector en de producenten van materialen, zijn vandaag in uitstekende doen. De grondstoffensector wint 7%. De Italiaanse oliegroep ENI gaat 10% hoger nadat het Libische Energie Fonds zijn interesse heeft uitgedrukt om een belang te nemen in de groep.

Op de wisselmarkten zijn de koersbewegingen ook uitgesproken. Zo daalt de USD met bijna 2% tegenover de EUR. 1 EUR kost nu 1,29 tegenover minder dan 1,27 USD eind vorige week. Alle aangekondigde plannen zullen heel wat dollars vergen en de munt verder verzwakken.

Op de beurs van Brussel presteren de grondstoffenaandelen vrij sterk; Umicore wint 9% en Nyrstar, dat met Glencore gaat samenwerken, gaat er 4% op vooruit. De sterkste stijger is echter Roularta met een winst van 13%. Dit weekend kwam een verhaal naar voor alszou de groep Kanaal Z verkocht hebben aan VTM. Later werd dit ontkend.

Sectoren die van het Obama-plan het meest kunnen profiteren, grondstoffen, de bouwsector en de producenten van materialen, zijn vandaag in uitstekende doen. De grondstoffensector wint 7%. De Italiaanse oliegroep ENI gaat 10% hoger nadat het Libische Energie Fonds zijn interesse heeft uitgedrukt om een belang te nemen in de groep.Op de wisselmarkten zijn de koersbewegingen ook uitgesproken. Zo daalt de USD met bijna 2% tegenover de EUR. 1 EUR kost nu 1,29 tegenover minder dan 1,27 USD eind vorige week. Alle aangekondigde plannen zullen heel wat dollars vergen en de munt verder verzwakken.Op de beurs van Brussel presteren de grondstoffenaandelen vrij sterk; Umicore wint 9% en Nyrstar, dat met Glencore gaat samenwerken, gaat er 4% op vooruit. De sterkste stijger is echter Roularta met een winst van 13%. Dit weekend kwam een verhaal naar voor alszou de groep Kanaal Z verkocht hebben aan VTM. Later werd dit ontkend.