Net als de voorbije twee dagen komen de verliezen vooral op conto van de bank- en grondstoffensector die beide 3,5% verliezen. Koper en olie dalen opnieuw met 2%.

Bij de banksector is er opnieuw een vetrouwensbreuk; De interbancaire rentes stijgen verder terwijl gevreesd wordt dat overheden opnieuw over de brug zullen moeten komen met extra geld. ING laat 9% liggen en BNP Paribas verliest 7,5%. De Belgische staat, die na de verkoop van Fortis Bank aandeelhouder is van BNP Paribas, kijkt al tegen minwaarden van enkele miljarden EUR. Voor de Fortis-aandeelhouder die zou moeten kunnen delen in de winsten van die participatie, ziet er niet goed uit. Fortis Holding valt dan ook 9% terug.

Ook de overige Belgische financiële aandelen opnieuw in het zand. KBC verliest 7% en Dexia 6,5%.

IBA tuimelt 9% lager. De groep boekte nochtans een omzetgroei van 50% in de eerste negen maanden van het jaar. IBA is echter minder zeker over het behalen van zijn jaardoelstellingen door de moeilijke economische omgeving.

Vastgoedbevak WDP zorgt voor een positieve noot door zijn jaarverwachtingen lichtjes op te trekken en een dividindstijging van 8% in het vooruitzicht te stellen. Het aandeel wint 0,7%; Metris kan zich herpakken van de opdoffer van gisteren en dikt met 5,5% aan.

Vanmiddag is het uitkijken naar het Amerikaanse inflatiecijfer. Een forse terugval van dit cijfer behoort tot de mogelijkheden

Net als de voorbije twee dagen komen de verliezen vooral op conto van de bank- en grondstoffensector die beide 3,5% verliezen. Koper en olie dalen opnieuw met 2%.Bij de banksector is er opnieuw een vetrouwensbreuk; De interbancaire rentes stijgen verder terwijl gevreesd wordt dat overheden opnieuw over de brug zullen moeten komen met extra geld. ING laat 9% liggen en BNP Paribas verliest 7,5%. De Belgische staat, die na de verkoop van Fortis Bank aandeelhouder is van BNP Paribas, kijkt al tegen minwaarden van enkele miljarden EUR. Voor de Fortis-aandeelhouder die zou moeten kunnen delen in de winsten van die participatie, ziet er niet goed uit. Fortis Holding valt dan ook 9% terug.Ook de overige Belgische financiële aandelen opnieuw in het zand. KBC verliest 7% en Dexia 6,5%. IBA tuimelt 9% lager. De groep boekte nochtans een omzetgroei van 50% in de eerste negen maanden van het jaar. IBA is echter minder zeker over het behalen van zijn jaardoelstellingen door de moeilijke economische omgeving. Vastgoedbevak WDP zorgt voor een positieve noot door zijn jaarverwachtingen lichtjes op te trekken en een dividindstijging van 8% in het vooruitzicht te stellen. Het aandeel wint 0,7%; Metris kan zich herpakken van de opdoffer van gisteren en dikt met 5,5% aan.Vanmiddag is het uitkijken naar het Amerikaanse inflatiecijfer. Een forse terugval van dit cijfer behoort tot de mogelijkheden