Ballmer is van mening dat het sentiment in de bedrijfswereld een wijziging heeft doorgaan die we maar eenmaal in een leven meemaken. Die sentimentswijziging is niet alleen in de Verenigde Staten maar wereldwijd merkbaar.

Investeringen in Information Technology, die goed waren voor ongeveer de helft van de investeringen in de ontwikkelde landen voor de crisis uitbrak, gaan vooral te lijden hebben onder het feit dat kapitaal moeilijker te vinden is.

Microsoft ziet de markt opnieuw groeien, maar niet meer tot de niveaus van voor de crisis. Wereldwijd zijn de verkopen van PC's en servers teruggevallen met ongeveer 15%.

Die terugval heeft te maken met gereduceerde IT-budgetten bij de meeste bedrijven. Die budgetten gaan weer wat aantrekken naarmate de economie herstelt, maar de niveaus van voor het uitbreken van de crisis blijven voorlopig buiten bereik.

Ballmer is van mening dat het sentiment in de bedrijfswereld een wijziging heeft doorgaan die we maar eenmaal in een leven meemaken. Die sentimentswijziging is niet alleen in de Verenigde Staten maar wereldwijd merkbaar. Investeringen in Information Technology, die goed waren voor ongeveer de helft van de investeringen in de ontwikkelde landen voor de crisis uitbrak, gaan vooral te lijden hebben onder het feit dat kapitaal moeilijker te vinden is. Microsoft ziet de markt opnieuw groeien, maar niet meer tot de niveaus van voor de crisis. Wereldwijd zijn de verkopen van PC's en servers teruggevallen met ongeveer 15%. Die terugval heeft te maken met gereduceerde IT-budgetten bij de meeste bedrijven. Die budgetten gaan weer wat aantrekken naarmate de economie herstelt, maar de niveaus van voor het uitbreken van de crisis blijven voorlopig buiten bereik.