Microsoft wordt hard aangepakt door Chinese media, die eisen namelijk strenge strafmaatregelen van Amerikaanse bedrijven die de overheid van hun land zouden helpen om de rest van de wereld af te luisteren. Steeds meer acties worden ondernomen tegen Amerikaanse bedrijven in het algemeen en Microsoft in het bijzonder.

De kantoren van Microsoft in Beijing, Shanghai, Guangzhou en Chengdu werden doorzocht, zonder enige opgave van reden. Specialisten spreken van een escalatie van de ban op Windows 8. Microsoft heeft inmiddels al verzekerd alle medewerking aan een onderzoek te willen verlenen.

Microsoft wordt hard aangepakt door Chinese media, die eisen namelijk strenge strafmaatregelen van Amerikaanse bedrijven die de overheid van hun land zouden helpen om de rest van de wereld af te luisteren. Steeds meer acties worden ondernomen tegen Amerikaanse bedrijven in het algemeen en Microsoft in het bijzonder. De kantoren van Microsoft in Beijing, Shanghai, Guangzhou en Chengdu werden doorzocht, zonder enige opgave van reden. Specialisten spreken van een escalatie van de ban op Windows 8. Microsoft heeft inmiddels al verzekerd alle medewerking aan een onderzoek te willen verlenen.