Gisterenavond maakte Microsoft anderzijds bekend dat het dividend wordt opgetrokken van 13 naar 16 dollarcent, hetgeen neerkomt op een verhoging met 23%.

Microsoft Chief Financial Officer Peter Klein stelt dat het bedrijf daarmee het vertrouwen in eigen kunnen bevestigt, dit in combinatie met het programma ter inkoop van eigen aandelen dat wordt verder gezet.

Het grootste softwarebedrijf zal dit jaar nogmaals voor een bedrag van 6 miljard dollar aan obligaties uitgeven. De dividendverhoging kwam overigens niet onverwacht, maar was wel groter dan waar de analisten op gerekend hadden.

Gisterenavond maakte Microsoft anderzijds bekend dat het dividend wordt opgetrokken van 13 naar 16 dollarcent, hetgeen neerkomt op een verhoging met 23%. Microsoft Chief Financial Officer Peter Klein stelt dat het bedrijf daarmee het vertrouwen in eigen kunnen bevestigt, dit in combinatie met het programma ter inkoop van eigen aandelen dat wordt verder gezet. Het grootste softwarebedrijf zal dit jaar nogmaals voor een bedrag van 6 miljard dollar aan obligaties uitgeven. De dividendverhoging kwam overigens niet onverwacht, maar was wel groter dan waar de analisten op gerekend hadden.