De overname kan worden beschouwd als een volgende stap in de transformatie van Microsoft naar een bedrijf van devices en services. Bob O'Donnell, vice president Clients and Displays bij IDC, sprak van een grote verrassing. Het zal geruime tijd duren alvorens de markt die heeft verteerd.

Daarmee komt Microsoft nu ook sterk te staan op de markt voor hardware, terwijl het bedrijf al sterk stond op die van software. In een gezamenlijke verklaring stond te lezen dat Nokia CEO Stephen Elop en verschillende andere toplui van het bedrijf de overstap naar Microsoft zullen maken.

De overname kan worden beschouwd als een volgende stap in de transformatie van Microsoft naar een bedrijf van devices en services. Bob O'Donnell, vice president Clients and Displays bij IDC, sprak van een grote verrassing. Het zal geruime tijd duren alvorens de markt die heeft verteerd. Daarmee komt Microsoft nu ook sterk te staan op de markt voor hardware, terwijl het bedrijf al sterk stond op die van software. In een gezamenlijke verklaring stond te lezen dat Nokia CEO Stephen Elop en verschillende andere toplui van het bedrijf de overstap naar Microsoft zullen maken.