De koers van Microsoft moet meer dan 8% prijsgeven nadat het grootste softwarebedrijf in de wereld gisterenavond ontgoochelde met de kwartaalberichtgeving. Zonder rekening te houden met eenmalige factoren maakte Microsoft een winst per aandeel van 66 dollarcent bekend.

De consensusverwachting bij de analisten lag evenwel op een winst per aandeel van 75 dollarcent. Met 19,90 miljard dollar bleef de omzet eveneens achter op de verwachtingen want de analisten hadden op een omzet van 20,73 miljard dollar gerekend.

De koers van Microsoft moet meer dan 8% prijsgeven nadat het grootste softwarebedrijf in de wereld gisterenavond ontgoochelde met de kwartaalberichtgeving. Zonder rekening te houden met eenmalige factoren maakte Microsoft een winst per aandeel van 66 dollarcent bekend. De consensusverwachting bij de analisten lag evenwel op een winst per aandeel van 75 dollarcent. Met 19,90 miljard dollar bleef de omzet eveneens achter op de verwachtingen want de analisten hadden op een omzet van 20,73 miljard dollar gerekend.