FED-president Janet Yellen verwijst naar enkele zwakke onderdelen in de arbeidsmarkt (die zijn er altijd) om haar beleid van extreem lage rente op lange termijn obligaties te blijven verdedigen. Dankzij deze lage rentetarieven blijft de bouwsector structureel gestimuleerd en wordt de consumptie (op krediet) aangewakkerd.

In andere politieke omstandigheden zou volgens professor Stefan Duchateau een dergelijk monetair beleid al een tijdje bijgestuurd zijn omwille van de latente inflatiedreiging en potentiële financiële onevenwichten, maar iedere additionele job die intussen nog kan worden gecreëerd, is een bijkomende stem voor de democratische partij. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

FED-president Janet Yellen verwijst naar enkele zwakke onderdelen in de arbeidsmarkt (die zijn er altijd) om haar beleid van extreem lage rente op lange termijn obligaties te blijven verdedigen. Dankzij deze lage rentetarieven blijft de bouwsector structureel gestimuleerd en wordt de consumptie (op krediet) aangewakkerd. In andere politieke omstandigheden zou volgens professor Stefan Duchateau een dergelijk monetair beleid al een tijdje bijgestuurd zijn omwille van de latente inflatiedreiging en potentiële financiële onevenwichten, maar iedere additionele job die intussen nog kan worden gecreëerd, is een bijkomende stem voor de democratische partij. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.