De cijfers van Microsoft zijn conform onze verwachtingen. De omzet steeg met 18%. Alle segmenten boekten omzetgroei, met Windows, servers en tools, entertainment en apparaten als positieve uitschieters.

Zonder voorverkopen en verwachte omzet uit upgrades zouden de verkopen met 8% zijn gestegen.

Microsoft zag de verkoopkosten met 21% stijgen door de tablet-PC Surface Tablet, infrastructuur voor cloud computing en royalty's voor computerspelletjes.

De operationele kosten stegen met 4% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De operationele marge kwam uit op 37,2%, conform onze verwachting en een verbetering met 53 basispunten.

De winst per aandeel (inclusief de boete door de Europese Commissie) bedragen USD 0,72. Dat is 20% meer in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Daarmee is sprake van een solide resultaat omdat PC-verkopen wereldwijd onder druk staan.

De financieel directeur van Microsoft, Peter Klein, maakte bekend dat hij in juni stopt bij het bedrijf. Klein was elf jaar in dienst van het softwarebedrijf, waarvan de laatste vier jaar als CFO. ABN Amro blijft koper.

De cijfers van Microsoft zijn conform onze verwachtingen. De omzet steeg met 18%. Alle segmenten boekten omzetgroei, met Windows, servers en tools, entertainment en apparaten als positieve uitschieters. Zonder voorverkopen en verwachte omzet uit upgrades zouden de verkopen met 8% zijn gestegen. Microsoft zag de verkoopkosten met 21% stijgen door de tablet-PC Surface Tablet, infrastructuur voor cloud computing en royalty's voor computerspelletjes. De operationele kosten stegen met 4% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De operationele marge kwam uit op 37,2%, conform onze verwachting en een verbetering met 53 basispunten. De winst per aandeel (inclusief de boete door de Europese Commissie) bedragen USD 0,72. Dat is 20% meer in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Daarmee is sprake van een solide resultaat omdat PC-verkopen wereldwijd onder druk staan. De financieel directeur van Microsoft, Peter Klein, maakte bekend dat hij in juni stopt bij het bedrijf. Klein was elf jaar in dienst van het softwarebedrijf, waarvan de laatste vier jaar als CFO. ABN Amro blijft koper.