Een eerste waarschuwing kwam er al van Advanced Micro Devices, dat zich genoodzaakt zag om met een winstwaarschuwing uit te pakken. Waarschijnlijk zal het niet de laatste zijn, want Rusland dreigt met het stopzetten van de import van Amerikaanse technologiebedrijven.

De Russische Doema staat op het punt een wet goed te keuren die de voorkeur geeft aan de technologie van eigen bedrijven boven die van buitenlandse. Dat zou bijzonder slecht nieuws zijn voor bedrijven als IBM, Microsoft, HP, Cisco, Oracle, SAP enzovoort. De sancties tegen Rusland kunnen zich dus als een boomerang tegen het westen keren.

Een eerste waarschuwing kwam er al van Advanced Micro Devices, dat zich genoodzaakt zag om met een winstwaarschuwing uit te pakken. Waarschijnlijk zal het niet de laatste zijn, want Rusland dreigt met het stopzetten van de import van Amerikaanse technologiebedrijven. De Russische Doema staat op het punt een wet goed te keuren die de voorkeur geeft aan de technologie van eigen bedrijven boven die van buitenlandse. Dat zou bijzonder slecht nieuws zijn voor bedrijven als IBM, Microsoft, HP, Cisco, Oracle, SAP enzovoort. De sancties tegen Rusland kunnen zich dus als een boomerang tegen het westen keren.