Gisterenavond vielen de cijfers van Microsoft tegen, waarbij vooral de omzet van het softwarebedrijf onder de verwachtingen bleef. Ook in het geval van General Electric viel de omzet tegen, wat de vrees versterkt dat nog meer bedrijven met gelijkaardige berichtgeving zullen komen.

Volgende week wordt in de Verenigde Staten de belangrijkste week wat betreft de bedrijfsresultaten, waarbij tientallen bedrijven met cijfers gaan komen. In geval van te veel tegenvallers behoort een correctie op Wall Street alleszins tot de mogelijkheden.

De analisten stellen vast dat de ondertoon op de Amerikaanse beurzen in ieder geval voorzichtiger is geworden.

Opnieuw dodelijk slachtoffer bij sociale onrust in Zuid-Afrika

Bij het protest van vorige week viel in Zuid-Afrika opnieuw een dodelijk slachtoffer. Anglo American Platinum, de grootste platinaproducent ter wereld, heeft al 12.000 stakende mijnwerkers ontslagen. Naast Rustenburg worden nu ook de Tumela, Dishaba en Union mijnen getroffen.

Eerder had de directie van Gold Fields, de op 1 na grootste goudproducent van Zuid-Afrika, al 5000 stakers uit hun logement laten zetten nadat ze werkwilligen hadden geïntimideerd. Intussen sloot volgens Royal Bank of Scotland ook een deel van de transportsector zich aan bij de staking.

In het geval van platina wordt het gecombineerde productieverlies intussen al geschat op meer dan 300.000 troy ounce.

Gisterenavond vielen de cijfers van Microsoft tegen, waarbij vooral de omzet van het softwarebedrijf onder de verwachtingen bleef. Ook in het geval van General Electric viel de omzet tegen, wat de vrees versterkt dat nog meer bedrijven met gelijkaardige berichtgeving zullen komen. Volgende week wordt in de Verenigde Staten de belangrijkste week wat betreft de bedrijfsresultaten, waarbij tientallen bedrijven met cijfers gaan komen. In geval van te veel tegenvallers behoort een correctie op Wall Street alleszins tot de mogelijkheden. De analisten stellen vast dat de ondertoon op de Amerikaanse beurzen in ieder geval voorzichtiger is geworden. Opnieuw dodelijk slachtoffer bij sociale onrust in Zuid-AfrikaBij het protest van vorige week viel in Zuid-Afrika opnieuw een dodelijk slachtoffer. Anglo American Platinum, de grootste platinaproducent ter wereld, heeft al 12.000 stakende mijnwerkers ontslagen. Naast Rustenburg worden nu ook de Tumela, Dishaba en Union mijnen getroffen. Eerder had de directie van Gold Fields, de op 1 na grootste goudproducent van Zuid-Afrika, al 5000 stakers uit hun logement laten zetten nadat ze werkwilligen hadden geïntimideerd. Intussen sloot volgens Royal Bank of Scotland ook een deel van de transportsector zich aan bij de staking. In het geval van platina wordt het gecombineerde productieverlies intussen al geschat op meer dan 300.000 troy ounce.