De operationele winst kwam uit op EUR 2,42 miljard. Ook dat was iets minder dan waarop werd gerekend.

De outlook voor 2013 impliceert weinig groei in de inkomsten omdat de vraag naar autobanden in de Europese Unie zal dalen.

Michelin is wel op koers om de doelstellingen op iets langere termijn te halen: EUR 1 miljard minder uitgaven tegen 2016, operationele inkomsten van EUR 2,9 miljard en tot 2015 jaarlijks een positieve kasstroom.

Michelin wordt uitstekend geleid. De volumes daalden bijvoorbeeld met 6,4% in 2012, terwijl de inkomsten met een kwart groeiden door het uitgekiende prijsbeleid en gunstige grondstoffenkosten.

De vlakke outlook voor de volumes is mogelijk te behoedzaam vergeleken met die van andere autobandenproducenten. Daardoor blijft het opwaartse potentieel intact.

Vanwege de lage waardering van het aandeel handhaven de analisten van ABN Amro hun opinie Kopen met een koersdoel van EUR 80.

De operationele winst kwam uit op EUR 2,42 miljard. Ook dat was iets minder dan waarop werd gerekend. De outlook voor 2013 impliceert weinig groei in de inkomsten omdat de vraag naar autobanden in de Europese Unie zal dalen. Michelin is wel op koers om de doelstellingen op iets langere termijn te halen: EUR 1 miljard minder uitgaven tegen 2016, operationele inkomsten van EUR 2,9 miljard en tot 2015 jaarlijks een positieve kasstroom. Michelin wordt uitstekend geleid. De volumes daalden bijvoorbeeld met 6,4% in 2012, terwijl de inkomsten met een kwart groeiden door het uitgekiende prijsbeleid en gunstige grondstoffenkosten. De vlakke outlook voor de volumes is mogelijk te behoedzaam vergeleken met die van andere autobandenproducenten. Daardoor blijft het opwaartse potentieel intact. Vanwege de lage waardering van het aandeel handhaven de analisten van ABN Amro hun opinie Kopen met een koersdoel van EUR 80.