Michael Wood-Martin, manager van het Henderson Horizon Japanese Equity Fund: "Veel zal afhangen van het feit of de Japanse regering binnen- en buitenlandse beleggers er van zal kunnen overtuigen dat het einde van twee decennia van deflatie achter de rug is. Daardoor zullen de inspanningen om de groei te stimuleren, moeten opgedreven worden. Bovendien zal de yen moeten afgeremd worden, want een te sterke yen kan de groei afremmen."

Volgens Wood-Martin kan het geen kwaad om targets op te leggen wat de inflatie betreft: "Als bovenstaande allemaal lukt kan de Japanse beurs nog over een aanzienlijk potentieel beschikken. De huidige waarderingen stemmen overeen met die van de jaren 90. De bedrijfswereld heeft opvallend goed weten stand te houden en de winstgevendheid verbetert nog steeds. Wat ons betreft kan Japan het land zijn dat in 2011 in de gaten moet worden gehouden."

Michael Wood-Martin, manager van het Henderson Horizon Japanese Equity Fund: "Veel zal afhangen van het feit of de Japanse regering binnen- en buitenlandse beleggers er van zal kunnen overtuigen dat het einde van twee decennia van deflatie achter de rug is. Daardoor zullen de inspanningen om de groei te stimuleren, moeten opgedreven worden. Bovendien zal de yen moeten afgeremd worden, want een te sterke yen kan de groei afremmen." Volgens Wood-Martin kan het geen kwaad om targets op te leggen wat de inflatie betreft: "Als bovenstaande allemaal lukt kan de Japanse beurs nog over een aanzienlijk potentieel beschikken. De huidige waarderingen stemmen overeen met die van de jaren 90. De bedrijfswereld heeft opvallend goed weten stand te houden en de winstgevendheid verbetert nog steeds. Wat ons betreft kan Japan het land zijn dat in 2011 in de gaten moet worden gehouden."