Michael Widmer (Bank of America): "Er spelen inderdaad verschillende factoren een rol in het verhaal. Zo gaan QE2 en de ETF's, de beursgenoteerde beleggingsfondsen die in commodities beleggen, de grondstoffenprijzen gaan blijven beïnvloeden."

Widmer is nochtans van mening dat de basis- en de edelmetalen verder in prijs gaan stijgen: "Die verwachting is gebaseerd op de sterke fundamentals onder de markt, waarbij onder andere bij koper, platina en palladium het aanbod kleiner is dan de vraag. Zo verwacht ik dat de koperprijs volgend jaar kan doorstijgen tot 11.250 dollar per ton."

Aan de vraagzijde blijft volgens Widmer China de sleutel tot het verhaal van de metaalprijzen: "De signalen die ons vanuit China bereiken zijn nog steeds positief. Zo gaat het land investeren in sociale woningbouw, wat de vraag naar basismetalen zelfs nog in een stroomversnelling kan brengen. Ik verwacht dan ook dat de Chinese economie goed gaat kunnen blijven standhouden. Toch zullen regelmatig correcties optreden op de grondstoffenmarkten, want de prijsstijgingen gaan in sommige gevallen gewoon te hard."

Michael Widmer (Bank of America): "Er spelen inderdaad verschillende factoren een rol in het verhaal. Zo gaan QE2 en de ETF's, de beursgenoteerde beleggingsfondsen die in commodities beleggen, de grondstoffenprijzen gaan blijven beïnvloeden." Widmer is nochtans van mening dat de basis- en de edelmetalen verder in prijs gaan stijgen: "Die verwachting is gebaseerd op de sterke fundamentals onder de markt, waarbij onder andere bij koper, platina en palladium het aanbod kleiner is dan de vraag. Zo verwacht ik dat de koperprijs volgend jaar kan doorstijgen tot 11.250 dollar per ton." Aan de vraagzijde blijft volgens Widmer China de sleutel tot het verhaal van de metaalprijzen: "De signalen die ons vanuit China bereiken zijn nog steeds positief. Zo gaat het land investeren in sociale woningbouw, wat de vraag naar basismetalen zelfs nog in een stroomversnelling kan brengen. Ik verwacht dan ook dat de Chinese economie goed gaat kunnen blijven standhouden. Toch zullen regelmatig correcties optreden op de grondstoffenmarkten, want de prijsstijgingen gaan in sommige gevallen gewoon te hard."