Michael Lewis: "Vooral de edelmetalen en de landbouwproducten gaan in de komende maanden fors in prijs stijgen. De fundamenten onder die hausse klinken inmiddels welbekend: de aanvoer wordt krappen en de vraag zal, ook als gevolg van een zwakkere dollar, stijgen."

Lewis is van mening dat een aantal soft commodities zelfs na de recente prijsstijging nog steeds goedkoop blijven: "Ik denk daarbij hoofdzakelijk aan graan, sojabonen en tarwe, die alle drie in mijn ogen extreem goedkoop blijven. Maar ook de hausse bij het goud lijkt me fundamenteel van aard, het goud is nog niet extreem duur te noemen. Dit jaar is de goudprijs met 29% gestegen, de graanprijs al met 42%. Maar ook de katoenprijs bereikte vorige week een nieuwe piekkoers."

Michael Lewis: "Vooral de edelmetalen en de landbouwproducten gaan in de komende maanden fors in prijs stijgen. De fundamenten onder die hausse klinken inmiddels welbekend: de aanvoer wordt krappen en de vraag zal, ook als gevolg van een zwakkere dollar, stijgen." Lewis is van mening dat een aantal soft commodities zelfs na de recente prijsstijging nog steeds goedkoop blijven: "Ik denk daarbij hoofdzakelijk aan graan, sojabonen en tarwe, die alle drie in mijn ogen extreem goedkoop blijven. Maar ook de hausse bij het goud lijkt me fundamenteel van aard, het goud is nog niet extreem duur te noemen. Dit jaar is de goudprijs met 29% gestegen, de graanprijs al met 42%. Maar ook de katoenprijs bereikte vorige week een nieuwe piekkoers."