Hasenstab: "Landen die voor het uitbreken van de recessie niet zo veel schulden hadden, gaan een heel stuk sneller uit de crisis raken. De Verenigde Staten scoren op dat vlak niet zo best, gezien de zware overheidsschulden. Daarom mogen er vraagtekens worden gesteld bij de risicograad die aan Treasuries verbonden zijn."

De problemen met Griekenland hebben ook het Amerikaans schuldenprobleem acuter gemaakt. Hasenstab: "Australië en Brazilië zijn voorbeelden van landen die qua schuldengraad veel beter scoren. De obligaties van deze landen worden als investering dan ook steeds aantrekkelijker. Maar ook de obligaties van landen met veel grondstoffen zijn aantrekkelijk, waarbij ik dan bijvoorbeeld aan Canada denk. Landen als Canada en Australië hebben ook een veel lagere schuldengraad. In Australië bedraagt de debt-to-GDP ratio bijvoorbeeld maar 20%, tegenover een debt-to-GDP ratio die voor de Verenigde Staten oploopt tot bijna 100%."

Hasenstab: "Landen die voor het uitbreken van de recessie niet zo veel schulden hadden, gaan een heel stuk sneller uit de crisis raken. De Verenigde Staten scoren op dat vlak niet zo best, gezien de zware overheidsschulden. Daarom mogen er vraagtekens worden gesteld bij de risicograad die aan Treasuries verbonden zijn." De problemen met Griekenland hebben ook het Amerikaans schuldenprobleem acuter gemaakt. Hasenstab: "Australië en Brazilië zijn voorbeelden van landen die qua schuldengraad veel beter scoren. De obligaties van deze landen worden als investering dan ook steeds aantrekkelijker. Maar ook de obligaties van landen met veel grondstoffen zijn aantrekkelijk, waarbij ik dan bijvoorbeeld aan Canada denk. Landen als Canada en Australië hebben ook een veel lagere schuldengraad. In Australië bedraagt de debt-to-GDP ratio bijvoorbeeld maar 20%, tegenover een debt-to-GDP ratio die voor de Verenigde Staten oploopt tot bijna 100%."