Wanneer de Amerikaanse centrale bank op een onverantwoorde manier haar steunprogramma stopzet, zullen de gevolgen daarvan internationaal voelbaar zijn. Carstens waarschuwt voor niets meer of niets minder dan een nieuwe financiële crisis in de komende maanden.

Waar het volgens de gouverneur op aankomt, is dat de FED een duidelijke en wel omschreven monetaire politiek voert. Dat betekent dat ze met een voorspelbare exit komt. Belangrijk is dat iedereen hetzelfde verhaal vertelt en niet dat iedereen er zo maar wat op los schreeuwt.

Wanneer de Amerikaanse centrale bank op een onverantwoorde manier haar steunprogramma stopzet, zullen de gevolgen daarvan internationaal voelbaar zijn. Carstens waarschuwt voor niets meer of niets minder dan een nieuwe financiële crisis in de komende maanden. Waar het volgens de gouverneur op aankomt, is dat de FED een duidelijke en wel omschreven monetaire politiek voert. Dat betekent dat ze met een voorspelbare exit komt. Belangrijk is dat iedereen hetzelfde verhaal vertelt en niet dat iedereen er zo maar wat op los schreeuwt.