Voor beide landen geldt dat hun economische succes in sterke mate afhankelijk is van de ontwikkelingen bij de belangrijkste

handelspartners.

Voor Brazilië is dat China. Brazilië heeft de afgelopen jaren kunnen profiteren van de vraag naar grondstoffen vanuit China. Als gevolg van de afnemende groei in China neemt echter ook de vraag naar grondstoffen vanuit Brazilië af.

Uit de groeicijfers die vorige week vrijdag werden gepubliceerd bleek dat de Braziliaanse economie in het eerste kwartaal slechts 0,8% groeide ten opzichte van een jaar eerder.

De belangrijkste handelspartner van Mexico is de VS; maar liefst 80% van de export vanuit Mexico is bestemd voor de V.S. Voor beleggers die een herstel van de economie van de V.S. verwachten, kan een belegging in Mexicaanse aandelen zodoende interessant zijn.

Uit data van de Mexicaanse Centrale Bank blijkt dat vanaf begin dit jaar 2 miljard dollar door buitenlandse beleggers werd geïnvesteerd in Mexicaanse aandelen.

Vertrouwen beleggers neemt toe

Dat het vertrouwen van beleggers in de Mexicaanse economie toeneemt blijkt daarnaast uit bijvoorbeeld het resultaat van de uitgifte van een in Japanse yen genoteerde Mexicaanse staatsobligatie vorige week.

De lening ter grootte van 80 miljard yen vond met name bij Japanse beleggers gretig aftrek.

De verwachting is dat de Mexicaanse economie de komende jaren met 3 à 4% op jaarbasis zal groeien. In vergelijking met de

groeicijfers van Brazilië enkele jaren terug is dat wellicht niet spectaculair.

Ondanks het feit dat de problemen omtrent de Mexicaanse drugsbendes nog niet opgelost zijn, verklaart de verschuiving van de aandacht van beleggers naar Mexicaanse aandelen zich door de combinatie met de V.S. als belangrijkste handelspartner, een lage staatsschuld en het uitblijven van interventies op de valutamarkt.

Voor beide landen geldt dat hun economische succes in sterke mate afhankelijk is van de ontwikkelingen bij de belangrijkste handelspartners. Voor Brazilië is dat China. Brazilië heeft de afgelopen jaren kunnen profiteren van de vraag naar grondstoffen vanuit China. Als gevolg van de afnemende groei in China neemt echter ook de vraag naar grondstoffen vanuit Brazilië af. Uit de groeicijfers die vorige week vrijdag werden gepubliceerd bleek dat de Braziliaanse economie in het eerste kwartaal slechts 0,8% groeide ten opzichte van een jaar eerder. De belangrijkste handelspartner van Mexico is de VS; maar liefst 80% van de export vanuit Mexico is bestemd voor de V.S. Voor beleggers die een herstel van de economie van de V.S. verwachten, kan een belegging in Mexicaanse aandelen zodoende interessant zijn. Uit data van de Mexicaanse Centrale Bank blijkt dat vanaf begin dit jaar 2 miljard dollar door buitenlandse beleggers werd geïnvesteerd in Mexicaanse aandelen. Vertrouwen beleggers neemt toe Dat het vertrouwen van beleggers in de Mexicaanse economie toeneemt blijkt daarnaast uit bijvoorbeeld het resultaat van de uitgifte van een in Japanse yen genoteerde Mexicaanse staatsobligatie vorige week. De lening ter grootte van 80 miljard yen vond met name bij Japanse beleggers gretig aftrek. De verwachting is dat de Mexicaanse economie de komende jaren met 3 à 4% op jaarbasis zal groeien. In vergelijking met de groeicijfers van Brazilië enkele jaren terug is dat wellicht niet spectaculair. Ondanks het feit dat de problemen omtrent de Mexicaanse drugsbendes nog niet opgelost zijn, verklaart de verschuiving van de aandacht van beleggers naar Mexicaanse aandelen zich door de combinatie met de V.S. als belangrijkste handelspartner, een lage staatsschuld en het uitblijven van interventies op de valutamarkt.