Dat geldt ook voor vrachtwagenbouwer MAN. Hun plaatsen worden volgens ABN Amro op 24 september ingenomen door chemiebedrijf Lanxess en autobandenproducent Continental.

Vanaf begin 2011 heeft het aandeel Metro ongeveer de helft van zijn waarde ingeleverd. Daarmee wordt het bedrijf gewaardeerd op EUR 7,8 miljard. Omdat slechts 40% van de aandelen vrij verhandelbaar is, zijn de handelsvolumes flink afgenomen.

Portfolio's van indexfondsen kunnen het aandeel droppen

Koers van Metro kan op korte termijn onder druk blijven staan

Op korte termijn kan het aandeel door de degradatie onder druk komen te staan omdat het in de portfolio's van indexfondsen wordt omgeruild voor de nieuwkomers. De fundamentele waarden van het bedrijf lijden echter niet onder het vertrek. ABN Amro handhaaft daarom de opinie houden.

Dat geldt ook voor vrachtwagenbouwer MAN. Hun plaatsen worden volgens ABN Amro op 24 september ingenomen door chemiebedrijf Lanxess en autobandenproducent Continental. Vanaf begin 2011 heeft het aandeel Metro ongeveer de helft van zijn waarde ingeleverd. Daarmee wordt het bedrijf gewaardeerd op EUR 7,8 miljard. Omdat slechts 40% van de aandelen vrij verhandelbaar is, zijn de handelsvolumes flink afgenomen. Portfolio's van indexfondsen kunnen het aandeel droppen Koers van Metro kan op korte termijn onder druk blijven staan Op korte termijn kan het aandeel door de degradatie onder druk komen te staan omdat het in de portfolio's van indexfondsen wordt omgeruild voor de nieuwkomers. De fundamentele waarden van het bedrijf lijden echter niet onder het vertrek. ABN Amro handhaaft daarom de opinie houden.