De rente-evolutie in Europa houdt de beleggers nog steeds bezig. Baat het niet dan schaadt een rentedaling (zeker) niet, aldus professor Stefan Duchateau.

Op 2 mei 2013 werd in Europa het interbancair plafondtarief al eens naar beneden gebracht, echter zonder het minste gevolg. In het huidige geval kan er echter een positief signaal worden afgeleid uit de beleidsbeslissing van de ECB, met name dat het hen absoluut menens om de rente laag te houden in Europa.

De laatste officiële rentepijl is nu waarschijnlijk ook verschoten.Het plafontarief is dus lager gebracht om een eventuele toename in de interbancaire rente een stap vooraf te zijn, na de lichte stijgingen in het bodemtarief. Meer van Stefan Duchateau vindt u op http://blog.argenta.be/author/duste/.

De rente-evolutie in Europa houdt de beleggers nog steeds bezig. Baat het niet dan schaadt een rentedaling (zeker) niet, aldus professor Stefan Duchateau. Op 2 mei 2013 werd in Europa het interbancair plafondtarief al eens naar beneden gebracht, echter zonder het minste gevolg. In het huidige geval kan er echter een positief signaal worden afgeleid uit de beleidsbeslissing van de ECB, met name dat het hen absoluut menens om de rente laag te houden in Europa. De laatste officiële rentepijl is nu waarschijnlijk ook verschoten.Het plafontarief is dus lager gebracht om een eventuele toename in de interbancaire rente een stap vooraf te zijn, na de lichte stijgingen in het bodemtarief. Meer van Stefan Duchateau vindt u op http://blog.argenta.be/author/duste/.