Maar ook de band tussen goud en inflatie lijkt te zijn verdwenen. In 2012 volgde de goudprijs min of meer de evolutie van de Amerikaanse break-even inflatie rating. Deze index weerspiegelt de inflatieverwachtingen, onder andere op basis van de inflatiegelinkte obligaties.

Deze relatie bestaat echter niet langer, de goudprijs volgt de break-even inflatie rating niet meer. Mogelijk heeft dit te maken met het feit dat het inflatiegevaar alleszins op korte termijn zo goed als verdwenen lijkt. Zelfs de hyperinflationisten durven momenteel het woord inflatie nog amper in de mond nemen.

Maar ook de band tussen goud en inflatie lijkt te zijn verdwenen. In 2012 volgde de goudprijs min of meer de evolutie van de Amerikaanse break-even inflatie rating. Deze index weerspiegelt de inflatieverwachtingen, onder andere op basis van de inflatiegelinkte obligaties. Deze relatie bestaat echter niet langer, de goudprijs volgt de break-even inflatie rating niet meer. Mogelijk heeft dit te maken met het feit dat het inflatiegevaar alleszins op korte termijn zo goed als verdwenen lijkt. Zelfs de hyperinflationisten durven momenteel het woord inflatie nog amper in de mond nemen.