De koersen van de goudmijnaandelen corrigeerden zelfs in nog sterkere mate dan de goudprijs zelf, in de meeste gevallen was er zelfs sprake van bloederige verliezen. Ook gisteren gingen de koersen van de goudmijnaandelen opnieuw zwaar onderuit. De meeste beleggers blijven goudmijnaandelen dan ook mijden als de pest, maar misschien is dat een verkeerde aanpak.

Bank of America Merrill Lynch heeft één top pick in de sector van de goudmijnen en dat is Kinross Gold. Dit aandeel zal met de sterkste hefboom reageren op een herstel van de goudprijs. Bovendien heeft het bedrijf het dividend kort en goed afgeschaft, wat een besparing van 182 miljoen dollar per jaar oplevert. Het koersdoel van Bank of America Merrill Lynch bedraagt 7 dollar.

De koersen van de goudmijnaandelen corrigeerden zelfs in nog sterkere mate dan de goudprijs zelf, in de meeste gevallen was er zelfs sprake van bloederige verliezen. Ook gisteren gingen de koersen van de goudmijnaandelen opnieuw zwaar onderuit. De meeste beleggers blijven goudmijnaandelen dan ook mijden als de pest, maar misschien is dat een verkeerde aanpak. Bank of America Merrill Lynch heeft één top pick in de sector van de goudmijnen en dat is Kinross Gold. Dit aandeel zal met de sterkste hefboom reageren op een herstel van de goudprijs. Bovendien heeft het bedrijf het dividend kort en goed afgeschaft, wat een besparing van 182 miljoen dollar per jaar oplevert. Het koersdoel van Bank of America Merrill Lynch bedraagt 7 dollar.