Maar ook in eigen land stuit Merkel op groeiende weerstand en dan meer bepaald van zij die geloven dat Duitsland nog niet ver genoeg ging wat het aanpakken van de probleemlanden betreft.

Zowel aan de linker- als aan de rechterzijde wordt nu opgeroepen om de euro te verlaten, want die euro heeft alleen maar voor ontgoochelingen gezorgd.

Merkel zit met andere woorden gevangen tussen hamer en aambeeld. Zelfs Oskar Lafontaine, ex-minister van Financiën van Duitsland en één van de grondleggers van de euro, heeft zich nu tegen de eenheidsmunt gekeerd. De steun voor de politiek gevoerd door Angela Merkel brokkelt zienderogen aan.

Maar ook in eigen land stuit Merkel op groeiende weerstand en dan meer bepaald van zij die geloven dat Duitsland nog niet ver genoeg ging wat het aanpakken van de probleemlanden betreft. Zowel aan de linker- als aan de rechterzijde wordt nu opgeroepen om de euro te verlaten, want die euro heeft alleen maar voor ontgoochelingen gezorgd. Merkel zit met andere woorden gevangen tussen hamer en aambeeld. Zelfs Oskar Lafontaine, ex-minister van Financiën van Duitsland en één van de grondleggers van de euro, heeft zich nu tegen de eenheidsmunt gekeerd. De steun voor de politiek gevoerd door Angela Merkel brokkelt zienderogen aan.