De Duitse kanselier Merkel laat voorlopig niet in de kaarten kijken. In een interview met Deutschlandfunk zei Merkel gisteren dat Griekenland voorlopig nog niet om financiële steun heeft gevraagd.

Mocht dat toch zo zijn, dan moet een eventuele oplossing worden aangereikt op basis van 'technische vragen'. Merkel liet daarbij open of Griekenland al dan niet Europese steun mag ontvangen, eventueel in combinatie met steun die wordt verstrekt door het IMF.

Binnen de Europese Unie blijft er onenigheid bestaan over de manier waarop het probleem van Griekenland moet worden opgelost. Deze week zal er naar alle waarschijnlijkheid toch een oplossing uit de bus komen.

Merkel wil het probleem van de begrotingstekorten binnen de eurozone echter grondig aanpakken, wat betekent dat er op de Europese top verder zal worden gekeken dan naar de problemen van Griekenland.

De Duitse kanselier Merkel laat voorlopig niet in de kaarten kijken. In een interview met Deutschlandfunk zei Merkel gisteren dat Griekenland voorlopig nog niet om financiële steun heeft gevraagd. Mocht dat toch zo zijn, dan moet een eventuele oplossing worden aangereikt op basis van 'technische vragen'. Merkel liet daarbij open of Griekenland al dan niet Europese steun mag ontvangen, eventueel in combinatie met steun die wordt verstrekt door het IMF. Binnen de Europese Unie blijft er onenigheid bestaan over de manier waarop het probleem van Griekenland moet worden opgelost. Deze week zal er naar alle waarschijnlijkheid toch een oplossing uit de bus komen. Merkel wil het probleem van de begrotingstekorten binnen de eurozone echter grondig aanpakken, wat betekent dat er op de Europese top verder zal worden gekeken dan naar de problemen van Griekenland.