Merkel wil de kostprijs voor de Duitse belastingbetaler zo laag mogelijk houden, gezien er binnen twee jaar verkiezingen zijn. Ze wil daarom obligatiebezitters mee doen opdraaien voor de reddingsoperatie.

Dat is echter een slechte zaak voor de banken, die veel Griekse staatsobligaties bezitten. Deutsche Bank heeft bijvoorbeeld voor meer dan 10 miljard euro aan perifere staatsobligaties in portefeuille.

Ackermann verwijt Merkel bovendien dat ze te traag reageert en telkens achter de dingen aanholt. Het is volgens Ackermann haar schuld dat de rente die de landen in problemen moeten betalen zo hoog is opgelopen.

Merkel wil de kostprijs voor de Duitse belastingbetaler zo laag mogelijk houden, gezien er binnen twee jaar verkiezingen zijn. Ze wil daarom obligatiebezitters mee doen opdraaien voor de reddingsoperatie. Dat is echter een slechte zaak voor de banken, die veel Griekse staatsobligaties bezitten. Deutsche Bank heeft bijvoorbeeld voor meer dan 10 miljard euro aan perifere staatsobligaties in portefeuille. Ackermann verwijt Merkel bovendien dat ze te traag reageert en telkens achter de dingen aanholt. Het is volgens Ackermann haar schuld dat de rente die de landen in problemen moeten betalen zo hoog is opgelopen.