De Duitsers willen meer steun geven aan de landen in moeilijkheden, dit in ruil voor een centrale Europese controle over de uitgaven van de landen in moeilijkheden.

Volgens Merkel is de volgende taak die ons wacht meer en niet minder Europa te vinden. Een duidelijk antwoord moet zo snel mogelijk klaar op tafel liggen.

Geen eurobonds

Merkel en haar regering gaat echter niet zo ver dat ze akkoord gaan met de emissie van eurobonds. Een plan dat op tafel ligt, is de creatie van een gezamenlijk fonds waar alle probleemkredieten ingestopt worden met de bedoeling die over een periode van 25 jaar terug te betalen. Dit fonds zou als alternatief voor de eurobonds dienen.

Stefan Kornelius, hoofd buitenland van de krant Süddeutsche Zeitung, is van mening dat Duitsland bang is om de trein te missen.

Angela Merkel wil in geen enkel geval de begrafenisondernemer van de euro worden en wordt zodoende gedwongen om toegevingen te doen.

De Duitsers willen meer steun geven aan de landen in moeilijkheden, dit in ruil voor een centrale Europese controle over de uitgaven van de landen in moeilijkheden. Volgens Merkel is de volgende taak die ons wacht meer en niet minder Europa te vinden. Een duidelijk antwoord moet zo snel mogelijk klaar op tafel liggen. Geen eurobonds Merkel en haar regering gaat echter niet zo ver dat ze akkoord gaan met de emissie van eurobonds. Een plan dat op tafel ligt, is de creatie van een gezamenlijk fonds waar alle probleemkredieten ingestopt worden met de bedoeling die over een periode van 25 jaar terug te betalen. Dit fonds zou als alternatief voor de eurobonds dienen. Stefan Kornelius, hoofd buitenland van de krant Süddeutsche Zeitung, is van mening dat Duitsland bang is om de trein te missen. Angela Merkel wil in geen enkel geval de begrafenisondernemer van de euro worden en wordt zodoende gedwongen om toegevingen te doen.